До 2020 року Китай випередить США в економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2020 року Китай випередить США в економіці

244
Китай посуне США в рейтингу найбільших економік світу до 2020 року, а ще через десять років китайська економіка за своїми розмірами вдвічі перевищить американську. Такі прогнози наводить другий за розмірами банк Великобританії Standard Chartered Plc., повідомляє РБК Daily.
У доповіді економістів британського банку на чолі з Жераром Ліоном, названому як Super-Cycle Report, йдеться, що стрімкому зростанню економіки Піднебесної посприяє підвищення обмінного курсу юаня щодо долара.
Аналітики банку відзначають, що зараз відбувається перерозподіл стратегічного балансу сил у світовій економіці, в ній змінюються лідери. На зміну індустріальним країнам Заходу приходять держави з новою економікою на чолі з групою БРІК (Бразилія, Росія, Індія, Китай).
Агентство Bloomberg повідомляє, що в липні-жовтні Японія вже поступилася Китаю місце другої найбільшої економіки світу другий квартал поспіль. У 2005 році Китай обігнав Великобританію і зайняв четверте місце в світі, в 2007 році потіснив Німеччину з третього місця.
Тим часом економіку США чекають ще рік-два повільного зростання, в 2011 році ВВП країни зросте на 1,9%, а потім протягом трьох-чотирьох років повернеться до довгострокових темпів зростання на рівні 2,5%, зазначив керівник відділу досліджень Азії в Standard Chartered Ніколас Кван.
Для Китаю зберігаються ризики різкого сповільнення зростання за прикладом СРСР та Латинської Америки в 1970-і роки, Індонезії і Таїланду в 1990-і роки через розбалансування економіки, застерігають економісти.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас