Мінекономіки: Інфляція в 2010 р. буде менше 13%, але двозначна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки: Інфляція в 2010 р. буде менше 13%, але двозначна

Казна та Політика
271
Мінекономіки України прогнозує, що інфляція в 2010 р. буде менше 13%, але двозначна. Про це на брифінгу в клубі Кабінету міністрів заявив заступник міністра економіки України Анатолій Максюта, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я хочу, щоб ми розуміли різницю між зміною прогнозу і очікуваннями, адже є офіційна процедура зміни прогнозів, але це не означає що у нас не можуть бути свої очікування. Ми очікуємо меншу інфляцію, ніж 13%, сьогодні ми думаємо це буде менше", - заявив А.Максюта.
При цьому заступник міністра зазначив, що прогнози щодо сальдо зовнішньої торгівлі і зростання ВВП "знаходяться в рамках прогнозу". Нагадаємо, Мінекономіки України прогнозує позитивне сальдо торговельного балансу до кінця року в розмірі 300 млн дол., заявив в кінці серпня ц.р. заступник міністра економіки України Валерій Мунтіян.
За його словами, позитивне сальдо торгового балансу буде досягнуто за рахунок нарощування експорту в металургії, машинобудуванні і АПК. Крім того, за словами В.Мунтіяна, Мінекономіки підтверджує оптимістичний прогноз зростання ВВП до 4% до кінця 2010 р. "Прогноз 4% зростання ВВП до кінця року є реальним для України, тоді як в базовому сценарії у нас передбачається 3,7% зростання ВВП, але я думаю, що у нас буде оптимістичний сценарій", - сказав В.Мунтіян.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас