Грецію очікує посилення тиску з боку ЄС та МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецію очікує посилення тиску з боку ЄС та МВФ

Казна та Політика
322
Греція на цьому тижні може зіткнутися із посиленням тиску з боку Європейського союзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ), які, ймовірно, зажадають радикальніших заходів бюджетної консолідації на очікуваннях, що країна не виконає обіцянки зі зменшення дефіциту бюджету цього року, повідомляє The Wall Street Journal.
Рівень дефіциту бюджету для 2009 року буде на цьому тижні переглянутий у бік підвищення - до 15,4-15,5% ВВП порівняно із раніше озвученими 13,8%. У 2010 році бюджетний дефіцит очікується на рівні 9,3-9,5% ВВП.
"Якщо підтвердиться вища оцінка, нас чекають складні переговори з ЄС і МВФ про додаткове скорочення витрат", - заявив WSJ високопоставлений представник уряду Греції на умовах анонімності.
У травні Греція була надана масована фінансова допомога ЄС і МВФ у розмірі 110 млрд євро, умовою якої стало зниження дефіциту бюджету країни до 8,1% ВВП в 2010 році з раніше оголошених 13,8% в 2009 році і до 7,6% в 2011 році. Проте рівень податкових надходжень до бюджету Греції цього року виявився що нижче очікуваного, тому країні не вистачить близько 2 млрд євро для зниження дефіциту бюджету до запланованого на цей рік рівня.
В липні-жовтні сьомий квартал підряд продовжилося скорочення ВВП Греції, що склало в минулі три місяці 1,1%.
Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу оголосив про те, що в даний час вже розглядається можливість продовження термінів і збільшення обсягів міжнародної допомоги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас