Головна ялинка країни буде в стилі ретро і з камінням Сваровські — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Головна ялинка країни буде в стилі ретро і з камінням Сваровські

Казна та Політика
352
Рівно через місяць, 15 грудня, на Майдані закінчать встановлювати ялинку, яка за традицією засяє напередодні дня Святого Миколая 18 грудня. У неї буде дві відмінності від попередніх: іграшки з СРСР і каміння Сваровські.
У попередні роки ялинкові іграшки були з картону, а більшу частину прикрас становила реклама інвесторів ялинки. У цьому році, незважаючи на проблеми з бюджетом, від цього вирішили відмовитися. "Головна ідея - ретроялинка. На ній будуть як ялинкові кулі зі скла, так і картонні іграшки а-ля 50-і", - розповів нам голова комісії Київради з культури Олександр Бригинець. У мерії нам сказали, що в оформленні ялинки будуть брати участь інвестори, які пропонують прикрасити головну ялинку країни прикрасами зі стразами Сваровські. Правда, конкурс поки не завершився, і, можливо, таких "фішок" не буде.
Крім іграшок-кроликів (2011 рік за китайським гороскопом - рік Кролика), на ялинку повісять прикраси з національною символікою, зроблені зі скла. "Це головна ялинка країни, а тому повинні бути присутніми національні мотиви. Зараз роблять великі світлодіодні кола з національною символікою і народними орнаментами - всього буде використано близько 80 орнаментальних мотивів. Ці прикраси використовуємо і на наступний рік", - говорить Бригинець. До речі, цього року ялинка, як і минулого, буде натуральною - з 1600-2400 сосонок. Щоправда, цього разу новорічне дерево крутитися не буде - конструкцію з метою безпеки треба переробити, а на це немає грошей.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас