"Ъ": Бійці спітчу та орала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Бійці спітчу та орала

1422
Народний депутат Юрій Гримчак написав заяви до міліції та Генпрокуратури з вимогою порушити кримінальну справу відносно радника міністра внутрішніх справ Костянтина Стогнія за нанесення йому тілесних ушкоджень. Причиною стала бійка, що відбулася увечері 12 листопада після закінчення ток-шоу "Шустер live" за участю Юрія Гримчака, Костянтина Стогнія і екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.
Конфлікт між народним депутатом Юрієм Гримчаком ("Наша Україна-Народна самооборона"), радником міністра внутрішніх справ Костянтином Стогнієм і колишнім главою МВС Юрієм Луценком стався в п'ятницю після закінчення програми "Шустер live". Як повідомив вчора Юрій Гримчак, після ефіру вони із товаришем обговорювали підсумки ток-шоу на ганку біля будівлі телестудії. "Недалеко від мене стояв Юрій Луценко, який теж з кимось розмовляв. Коли повз нього пройшов Костянтин Стогній, між ними почалась суперечка.
Я почув обривки фраз Луценко про незаконне присвоєння Костянтину Стогнію звань майора, підполковника та полковника, підійшов і теж запитав, як можна через три місяці з майора стати підполковником. Після цього Костянтин Стогній накинувся на мене з кулаками. Захищаючись, я був змушений відштовхнути його. Він впав і пом'яв автомобіля Alfa Romeo, після чого швидко встав і пішов, сказавши мені: "А тепер ти стережись і озирайся '", - заявив депутат.
Юрій Гримчак додав, що спочатку не хотів оприлюднювати конфлікт, але після появи "помилкових заяв" Костянтина Стогнія та директора департаменту зв'язків з громадськістю МВС Дмитра Андреєва змушений був звернутися до міліції і зняти побої. Зазначимо, в суботу Дмитро Андреєв повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що після ефіру Костянтин Стогній обговорював з одним із учасників ток-шоу, колишнім співробітником МВС Михайлом Гуцалюк, можливість відновлення останнього в черзі на квартиру. "Луценко сказав, що квартиру можна отримати, якщо ... ну, скажімо так, зробити ... оральний контакт з міністром внутрішніх справ", - заявив агентству Андреєв. Юрій Гримчак уточнив, що "якщо у словесній перепалці і звучала фраза про оральний секс, то це стосувалося способу отримання звань Костянтином Стогнієм".
Крім заяв до міліції та Генпрокуратури, народний депутат звернувся до президента Віктора Януковича, Кабінету міністрів і Верховної Ради з проханням негайно звільнити Костянтина Стогнія і Дмитра Андреєва "за брехню і наклеп ... які зганьбили честь офіцера міліції". Крім того, на сайті партії "Народна самооборона" були опубліковані фотографії Юрія Гримчака із синцем над лівим оком і результати судово-медичної експертизи, в яких зафіксовані наявність у нього легких тілесних ушкоджень, скарги на головний біль, загальну слабкість, запаморочення і нудоту.
Юрій Луценко вчора виклав свою версію конфлікту. "Я бачив, як Юрій Гримчак допитувався у Костянтина Стогнія, як він незаконно отримав звання майора, підполковника та полковника. Той розлютився, кинувся на Юрія Гримчака з кулаками, давйому по обличчю, але депутат його відкинув. Мене Стогній не вдарив і не зачепив , це бачили всі, хто був на ток-шоу ", - запевнив Луценко.
Тим часом Костянтин Стогній вчора заявив, що бився не з Юрієм Гримчаком, а з Юрієм Луценком. "Близько 22.30 ми з Михайлом Гуцаляком вийшли на вулицю і побачили на парковці групу людей, серед яких був Юрій Луценко. Проходячи повз, я почув, як Луценко говорив на нашу адресу дурниці - про міністра (Анатолія Могильова), про те, як квартиру отримати , про якісь сексуальні речі, - зазначив Стогній .- Я зробив зауваження, але у відповідь почув ще більше лайки. Тоді я зробив різкий випад у бік Луценка, але не дістав, бо його заступили охоронці. Він продовжив викрикувати лайки, зав'язалася бійка, що тривала секунд десять. Мене відштовхнули на припарковану поруч машину, потім з будівлі почали вибігати люди, хтось сказав, що все знімається на відеокамери, і ми зупинилися ".
За словами Костянтина Стогнія, дивлячись на те, що автомобіль був пошкоджений, люди з оточення Юрія Луценка відмовилися викликати ДАІ. "Народний депутат Володимир Ар'єв (НУ-НС) у той же вечір написав мені SMS: 'ДАІ викликати не будемо, щоб нікого не підставляти, але людині компенсувати поломку машини все одно треба". Я погодився скинутися грішми, щоб відшкодувати збиток власникові ", - підкреслив Костянтин Стогній. Він зазначив, що доповів про все це міністру внутрішніх справ Анатолія Могильова, який назначив проведення внутрішнього розслідування.
Власник постраждалого автомобіля Alfa Romeo, головний оператор "Савік Шустер Студіо" Дмитро Санін вчора розповів, що вже отримав пропозицію відремонтувати пом'ятий капот. "Мені подзвонили помічники однієї зі сторін конфлікту і запропонували оплатити ремонт автомобіля.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас