Протоколи банку Англії, можливо, вкажуть на схильність до пом'якшення політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Протоколи банку Англії, можливо, вкажуть на схильність до пом'якшення політики

Казна та Політика
174
Протоколи останнього засідання Банку Англії, присвяченого грошово-кредитній політиці, будуть опубліковані на цьому тижні. Хоча подробиці обговорень на цьому засіданні стали відомі із квартального звіту з інфляції, опублікованого в середу, для інвесторів також буде цікаво дізнатися про розподіл голосів. Про це пише Dow Jones Newswires.
Більшість економістів не чекають змін порівняно з останніми місяцями. При цьому член Комітету із грошово-кредитної політики Адам Позен, ймовірно, знов проголосував за пом'якшення політики за допомогою збільшення покупок облігацій, а Ендрю Сентанс, швидше за все, знову закликав до підвищення відсоткових ставок.
Однак один з економістів, опитаних Dow Jones Newswires, вважає, що до прибічників подальшого пом'якшення можуть приєднатися ц інші члени комітету.
"Ми дотримуємося тієї думки, що протоколи вкажуть на інших членів комітету, включаючи керівника, які проголосували за пом'якшення політики в листопаді", - говорить Річард Магуайр, валютний стратег-аналітик RBC Capital Markets.
"Отож, ринок почне схилятися до думки, що подальше пом'якшення ще не виключається, але, враховуючи загальний тон звіту, здається маловірогідним, що більшість членів комітету найближчим часом потримають пом'якшення" - говорить він.
Інші дані, які вийдуть на цьому тижні, ймовірно, вкажуть на те, що інфляція споживчих цін у вересні, як і раніше, залишалася значно вищою за цільовий рівень. Це спонукає управляючого Банку Англії Мервіна Кінга написати ще один пояснювальний лист міністрові фінансів Джорджу Осборну.
За прогнозом, дані із безробіттю в жовтні намалюють картину, аналогічну вересню. При цьому очікується невелике зростання кількості заявок на виплати з безробіття, що відображає скорочення кількості робочих місць в державному секторі і невизначеність відносно економічних перспектив.
"Ми би не підписалися під тією думкою, що у Великобританії очікується різке зростання безробіття, хоча визнаємо, що кількість заявок на виплати може трохи збільшитися на якийсь час", - говорить Філі Шоу, експерт Investec Securities з економіки Великобританії.
Очікується, що роздрібні продажі у жовтні зросли після несподіваного місячного падіння у вересні, оскільки споживачі готуються до різдвяних розпродажі, аби виграти в ціні перед підвищенням податку з продажів в січні, вважають економісти.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас