Шоколад замінять ікрою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шоколад замінять ікрою

79
Неприємну новину для любителів продуктів з бобів какао озвучили вчені з незалежної харчової експертної організації Гана у Великобританії.
Виконавчий директор Джон Мейсон, голова дослідницького ради повідомив, що для цієї культури потрібно від 3 до 5 років, при цьому деякі фермери, які є вихідцями з бідних країн, просто не можуть дозволити собі стільки чекати.
Тому замість бобів какао садять більш дешеві і невибагливі рослини, такі як квасоля, горох і сочевиця, до того ж, керуються принципами не тільки економічними, але й харчовою цінністю, яка у даних представників сімейства бобових набагато вища, ніж у шоколаду, особливо щодо вмісту природних білків.
Крім того, ґрунти виснажені настільки, що виробництво бобів какао скорочується з кожним роком, а споживання шоколаду продовжує зростати.
У 2008 році зростання цін на шоколад призвело до того, що з'явилися нові - дешевші рецепти виготовлення цих солодких ласощів. Однак такі продукти не можна назвати шоколадом, ні з юридичної, ні з харчової точки зору.
Через 20 років справжній шоколад зникне повністю, замість нього будуть продаватися генномодифіковані шоколадки у вигляді ікри, повідомляють дослідники. У кращому випадку шоколадні вироби стануть рідкісним і дуже дорогим товаром, які зможуть придбати лише забезпечені жителі планети.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас