В Україні відкриють філіал Чиказької або Європейської агробіржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні відкриють філіал Чиказької або Європейської агробіржі

Аграрний ринок
233
Україна чекає відкриття наступного року філії агробіржі Чикаго або Європейської. Про це повідомив українським журналістам у Брюсселі міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк.
"Думаю, що до наступного урожаю ми матимемо вже біржу, або це буде філія біржі Чикаго або Європейської (Євронекст, - ред)", - сказав він.
Міністр зазначив, що представники цих бірж вже направили своїх представників до України.
"Представники біржі Чикаго закінчили буквально три тижні тому і до 25 листопада повинні подати свої пропозиції. Європейська біржа також до 1 грудня повинна подати свої пропозиції відносно створення зернової біржі", - сказав Присяжнюк.
Він зазначив, що пропозиції будуть представлені уряду для сприяння в створенні біржі.
За словами міністра, сьогоднішнє біржове законодавство України досить хороше, хоча і не виконується повністю. В той же час він додав, що Україні треба буде схвалити закон про аграрне страхування. "Але він у нас вже напрацьований, вже пройшов перше читання", - сказав Присяжнюк.
На його думку, створення аграрної біржі зменшить напруженість між зернотрейдерами і урядом, і, зокрема, зменшить істотні звинувачення на адресу уряду у спробі дуже сильно регулювати ринок.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас