Сьогодні - Всесвітній день доброти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні - Всесвітній день доброти

155
13 листопада 1998 року в Токіо відкрилась перша конференція Всесвітнього руху за доброту, в якій брали участь Австралія, Канада, Японія, Таїланд, Сингапур, Великобританія, США. Пізніше до руху приєдналися й інші країни.
Спеціально для цього дня французький художник Орель створив символ - відкрите серце.
За дослідженням японських і американських психологів, проведеним на базі університету Квансей Гакуїн і коледжу Кобе (Японія), чим більше добрих вчинків ми здійснюємо, тим щасливішими себе відчуваємо. На думку вчених, ті, хто виражає свою вдячність, ніжність та інші добрі почуття до людей в конкретних повсякденних справах, не лише з великим оптимізмом дивляться на світ, але і фізично відчувають себе краще, вважають своє життя гармонійнішим
В свою чергу вчені університету (США) Мічигану вважають, що добрі люди менше хворіють і довше живуть. Дослідники спостерігали протягом п'яти років більше 400 літніх подружніх пар. Партнери, проявляючу увагу і турботу відносно один до одного, хворіли в два рази рідше.
Вчені також зазначили, що чуйні люди живуть в середньому на дев'ять років довше, ймовірно, завдяки тому, що у них краще імунітет і здоровіше серце: коли людина робить щось хороше іншим людям, у нього підвищується рівень лімфоцитів і розширюються судини.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас