Точка зору: В Україні штучно стримують гривню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: В Україні штучно стримують гривню

Валюта
5304
Зараз в Україні спостерігається штучне утримання гривні. Таку думку висловив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.
"Ми деформуємо внутрішню систему ціноутворення ... І розмови про те, що зараз треба ввести обмеження цін на всі споживчих товари першої необхідності свідчить про те, який курс гривні вже точно стримується. Але курс гривні - це слідство, це не першопричина. Перша причина - це те, що не працює економіка. Сьогодні немає процесу відтворення, фактично не задіяні механізми та інновації. Якщо ми так далі робитимемо - не будемо розвивати підприємництво, малий і середній бізнес, не працюватимемо над місцевою самоврядністю, - то у нас буде і не вісім, а вже десять і дванадцять гривень за долар ", - повідомив експерт.
На питання, яка зараз реальна ціна гривні, О. Соскін заявив, що "якщо зараз "відпустити", то буде десять, а якщо і далі стримуватимемо, то може так гойднути, що аж до дванадцяти підскочить". Щоб уникнути подібних наслідків, стверджує директор Інституту трансформації суспільства, необхідно "припинити друкувати гривню, негайно скоротити дефіцит державного бюджету і припинити робити запозичення".
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас