Голова держкомітету: Касовий апарат врятує підприємця від податкової — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова держкомітету: Касовий апарат врятує підприємця від податкової

1073
Касовий апарат дозволить підприємцеві відзвітувати перед податківцями за розрахункові операції. Про це повідомив глава комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики Віталій Хомутинник.
"За рахунок держави в кодексі (Податковому кодексі, - ред.) прописано, що держава зобов'язана купити касовий апарат за свій рахунок і надати його підприємцеві, якщо він хоче збільшити свій обіг від 300 до 600 грн. Зобов'язання взагалі отримувати касовий апарат - його немає. І питання полягає в тому, що касовий апарат не як можливість нарахувати ті або інші чеки, робити фіскальну функцію, а питання в податковій, яка має можливість прийти щодня. І з врахуванням тієї системи, яка сьогодні є в податковій, це аналіз свого результату по виконанню плану", - підкреслив нардеп.
Тобто, за словами В.Хомутинника, податківець виходить на свою роботу, і він повинен виконати план.
"Тому він йде до підприємця, дивиться, що з касовим апаратом. Якщо питань навіть у нього немає, він зробить так, що питання будуть. Тому ми вчора доопрацьовували закон про розрахункові операції. Мені здається, що ми зробили нову таку редакцію закону, пом'якшили систему штрафів, прибрали ті критерії, з яких податківець може оштрафувати людину, і значно зменшили штрафні санкції. Зробили певні амністії на перші порушення, аби людина почала розуміти, як користуватися касовим апаратом", - додав політик.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас