Світ врятує орбітральна мікрохвильовка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світ врятує орбітральна мікрохвильовка

93
Для вирішення проблеми глобальної енергетичної кризи можна використовувати енергію Сонця. Її акумулювати буде унікальний орбітальний апарат, ідею створення якого запозичили у фільмі про Джеймса Бонда.
План порятунки від неминучого ресурсного колапсу полягає у будівництві і запуску супутника, обліпленого сонячними панелями високої ємкості. Такий літаючий акумулятор збиратиме енергію Сонця і перетворюватиме її в пучки хвиль надвисоких частот. У такому вигляді енергію можна відправляти на Землю, де будуть встановлені спеціальний приймальні ректенни - перетворювачі хвиль в електрику. Потенційна потужність такої установки може складати десятки гігават. Подібне випромінювання використовується у мікрохвильових печах. Лише у побуті їх живить розетка, а орбітальну "піч" - Сонце.
В серії бондіани "Помри, але не зараз" (2002) головний лиходій вигадав щось подібне. Кіношний сонячний супутник "Ікар" позиціонувався джерело вічної енергії, але насправді "промінь смерті" повинен був знищити планету.
В реальності амбітний "зелений" проект представив на конференції Національного космічного суспільства США колишній президент Індії Абдул Калам. "Космічна сонячна енергія допоможе перетворити Землю на чисту, щасливу і процвітаючу планету", - заявив він. Перший супутник можна зробити і запустити в найближчих 15 років. На думку авторів проекту, приймальні ректени слід розмістити в декількох точках земної кулі. В цьому випадку сонячну енергію планета зможе отримувати цілодобово і щодня.
Глобальні потреби в енергії в найближчих 25 років зростуть як мінімум на 87%. В той же час, пік видобутку головного ресурсу - нафти - почався сьогодні, а до 2030 р. почнеться різкий спад. До 2050-го вуглеводні на Землі добувати буде просто не вигідно. Тому енергетичний попит необхідно задовольняти за допомогою поновлюваних джерел. Якщо технології розвиватимуться недостатньо швидко, планету до середини століття чекає паливний колапс.
При цьому, наприклад, в NASA на сьогоднішній день немає офіційної програми освоєння космічної сонячної енергії. Хоча аж до 2008 р. Америка активно фінансувала дослідження в даному напрямі. Також активно експериментували з сонячною енергією у Пентагоні, але і військові закрили програму. Автори сучасного проекту мають на увазі, що в створення сонячних супутників повинні вкластися багато країн. Зокрема, Індія, що розвивається, Китай і США.
За матеріалами:
Утро
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас