Експерт: загроза "валютних воєн" перебільшена, але гарантію дасть тільки введення міжнародної валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: загроза "валютних воєн" перебільшена, але гарантію дасть тільки введення міжнародної валюти

693
Тема "валютних воєн" "дещо перебільшена", і вірогідність того, що людство їх розпочне, не дуже висока. Саміт "двадцятки", що закінчився в Сеулі, ще раз це підтвердив. Про це заявив директор Інституту економіки РАН, член-кореспондент РАН Руслан Грінберг.
"Людство все-таки вчиться на своїх помилках. Зараз часи змінилися, і зараз не 1930-і роки, коли держави дотримувалися політики національного егоїзму, сповідаючи принцип "грабуй сусіда", - сказав він. І символом цих змін, вважає учений, служать результати зустрічі країн "двадцятки" в Сеулі, де був досягнутий консенсус у сфері "спільних і колективних кроків в економічній політиці".
В цілому ж зараз йде відновлення світової економіки, вважає Грінберг. "Серйозні проблеми виникли, мабуть, у США і Японії. Дуже слабкий внутрішній попит, а звідси і серйозні дефіцити бюджетів", - зазначив він. У цьому полягає основна загроза світовій економіці, і саме тому на перший план виходять заходи державного стимулювання, яких вживає зараз американська адміністрація.
Для остаточної ж ліквідації загрози подібних "егоїстичних дій" світ потребує інтернаціональної резервної валюти, переконаний директор Інституту економіки. "Введення її було б дуже правильним кроком", - вважає експерт, але, на його переконання, "світ її довго не отримає".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас