Nemiroff стане російською компанією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nemiroff стане російською компанією

Фондовий ринок
919
"Русский стандарт" Рустама Таріко домовився про покупку одного із найбільших українських виробників алкоголю - компанії Nemiroff
Про це "Ведомостям" повідомило джерело, знайоме із керівниками обох виробників алкоголю, і постачальник одного з них. Джерело, близьке до однієї зі сторін переговорів, підтверджує, що Nemiroff знайшла покупця і він "із Росії". Яка частка виставлена на продаж і яка буде сума операції, співрозмовники "Ведомостей" не говорять.
Представник Nemiroff сказав лише, що доки переговори не завершені. Представник "Русского стандарта" додав, що до 15 листопада нічого коментувати не буде.
В лютому "Коммерсант" писав, що розлучитися з часткою в Nemiroff готові Яків Грібов (близько 40%) і Анатолій Кипіш (30%), тоді як засновник Степан Глусь (близько 30%) має намір залишитися в бізнесі. Про те, що Глусь не збирається повністю виходити з бізнесу влітку підтверджувало джерело, близьке до компанії.
Спочатку на Nemiroff було декілька претендентів: британська Stock Spirits, польська Central European Distribution Corporation (CEDC) і "Русский стандарт". У липні із боротьби вийшла CEDC. Один із топ-менеджерів польського холдингу пояснював це високою ціною. У вересні про відмову від переговорів оголосила і Stock Spirits. Тоді ж представник "Російського стандарту" повідомив, що компанія уклала "ексклюзивну угоду з Nemiroff із погодженням умов операції на чотири тижні". Інших подробиць жодна із сторін не розкривала. В кінці жовтня в "Російському стандарті" розповідали, що переговори можуть продовжитися до середини листопада.
Партнер BDO в Росії Олена Хромова оцінює Nemiroff в $300-400 млн, включаючи борг. Представник українського виробника горілки не виключає нижчу ціну, за якою у результаті можуть продати компанію, - близько $250 млн. Топ-менеджер російського виробника міцного алкоголю оцінює Nemiroff в $180-200 млн.
Завдяки Nemiroff "Русский стандарт"зможе вийти в ширший сегмент, підсиливши таким чином свої позиції у тому числі і на російському ринку, вважає аналітик "ВТБ капіталу" Іван Кущ. За даними Euromonitor, в 2009 р. "Русский стандарт" збільшив обсяги продажів на 4,8% - зростання сталося виключно через сильне зростання експортних продажів, тоді як продажі на російському ринку впали.
За матеріалами:
Київські Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас