Пинзеник: Азаров не повертає експортерам ПДВ. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник: Азаров не повертає експортерам ПДВ.

Казна та Політика
541
Азаров не повертає експортерам ПДВ.
Про це заявив екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник під час засідання Фінансового прес-клубу "Держоблігації - тиха гавань або зона підвищеного ризику?", Організованого Лігою фінансового розвитку за підтримки "Дзеркала тижня" і Проекту USAID "Розвиток фінансового сектора" ( FINREP).
Віктор Пинзеник констатував, що за підсумками минулого року фактичний дефіцит держбюджету перевищив заплановану планку в 104 млрд грн., оскільки він не враховував, зокрема, невідшкодований ПДВ.
Ця проблема зберігається і в поточному році, а отже і реальний дефіцит бюджету є великим. Експерт нагадав, що за 10 місяців 2008 років держава повернула експортерам 28 млрд грн. із ПДВ, за аналогічний період 2009 року - 31 млрд грн., а в 2010 році - лише 18 млрд грн. І це при тому, що експорт збільшився за рік на 33% і за обсягами досяг докризового рівня. Відповідно, проблема невідшкодування податків зберігається і поширюється.
За словами екс-міністра фінансів, бюджетні проблеми несуть в собі ключові ризики, пов'язані із ціновою і курсовою стабільністю в державі. Їх усунення сприятиме збільшенню кредитування реального сектора, а отже і загальному оздоровленню економіки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас