Обама: Рішення ІРС збільшити грошову масу не спрямовано на ослаблення долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: Рішення ІРС збільшити грошову масу не спрямовано на ослаблення долара

Казна та Політика
289
Рішення Федеральної резервної системи США збільшити грошову масу, що знаходиться у обігу, на 600 млрд доларів направлено на те, аби підштовхнути темпи відновлення національної економіки. Дана ініціатива американського Центробанку не переслідує мети ослабити долар. Як повідомляє ИТАР-ТАСС, про це заявив президент США Барак Обама, який брав участь у саміті країн, що завершився у Сеулі.
провідні країни світу із занепокоєнням відреагували на недавнє рішення США знов запустити "друкарський верстат". Представники міжнародного співтовариства висловили побоювання, що значне "вливання" грошових коштів в американську економіку призведе до того, що обсяги їх товарного експорту до Сполучених Штатів серйозно зменшаться.
Глава Білого дому спробував розвіяти ці побоювання. Виступаючи на прес-конференції за підсумками саміту, Обама зазначив, що країнам з великими обсягами товарного виробництва "слід відмовитися від хворої залежності від експорту", а "обмінні курси валют повинні відображати реальний стан речей в економіці".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас