Приниковий чоловічок знов став чоловіком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приниковий чоловічок знов став чоловіком

83
Батьки школярів із британського графства Ланкашир добилися від адміністрації обіцянки "повернути стать" Пряникового чоловічка - традиційного печива, яке віднедавна із міркувань політкоректності стали іменувати "пряниковою особою", повідомляє британська газета Daily Mail.
За сюжетом відомої англійської казки, чоловічок із імбирного тесту - аналог російського колобка - зміг втекти і від селян з молотарками, і від косарів з косами. Проте прорватися через перепони горезвісної політкоректності сучасної Британії Пряниковому чоловічкові було набагато складніше. За клопотанням влади, восени цього року в 400 початкових школах Ланкаширу в десертному рядку обіднього меню замість звичного Пряникового чоловічка (Gingerbread Man) з'явилася безстатева Пряникова особа (Gingerbread Person).
Ця акція викликала обурення серед батьків школярів, що назвали її смішною і навіть образливою. Мам і тат учнів підтримали представники місцевих організацій, що протистоять спробам "кастрації мови" в рамках вимог політкоректності.
"Я, звичайно, проти дискримінації, але це ж всього лише печиво... Врешті-решт, Пряниковий чоловічок - це персонаж із віршів і з дитячої казки", - поділилася своїм обуренням мати одного із учнів.
Зіткнувшись із такою реакцією, муніципальна влада оголосила, що Пряниковий чоловічок "втратив стать" помилково, і пообіцяли повернути йому чоловіче начало вже до Різдва.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас