Відмова від сніданку наближає смерть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відмова від сніданку наближає смерть

4474
З усіх добових прийомів їжі найважливішим для нас є перший. Регулярно залишаючи свій організм без сніданку, ми серйозно ризикуємо здоров'ям, повідомили австралійські вчені.
Відмова вранці від каші, яєчні або хоча б бутерброда з сиром істотно підвищує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи та порушень обміну речовин, веде до ожиріння та діабету. У свою чергу, всі ці патології входять до списку головних причин передчасної смерті. Про це заявляють фахівці Університету Тасманії. Вони вперше провели дослідження довгострокового впливу ранкового голоду на здоров'я.
"Про те, що нормальний сніданок сприяє боротьбі із зайвою вагою, знають багато. Ми довели, що ранкове харчування дуже важливе для правильної роботи серця і ендокринної системи. Зокрема, вироблення інсуліну і правильного обміну холестерину. Причому це не залежить від маси тіла й кількості жиру", - розповіла Кайлі Сміт, одна з авторів наукової роботи.
У дослідженні брали участь понад десять тисяч дорослих австралійців. З них близько двох тисяч регулярно пропускали сніданки. Протягом 20 років спостережень у більшості з них з'явилися патологічні ознаки, які лікарі пов'язали саме з порушенням режиму харчування.
Згідно з даними австралійського Комітету з харчування, не менше 23% дорослого населення з тих чи інших причин не снідають щодня. Без ранкової їжі залишається кожна десята дитина. І ці цифри постійно зростають.
Експерти ВООЗ стверджують, що на сніданок людина повинна отримувати не менше 25% від добової потреби в енергії. Для чого ранкове меню має бути максимально збалансованим. При цьому дієтологи вважають, що саме на сніданок, навіть тим, хто прагне до стрункості, можна їсти жирну і вуглеводневу їжу, наприклад, білий хліб з маслом, зернові каші чи яйця.
За матеріалами:
Утро
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас