Людство переселять на плавучі хмарочоси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Людство переселять на плавучі хмарочоси

173
Щоб вижити після Всесвітнього потопу, який неминуче станеться на Землі протягом найближчих століть, необхідно зосередитися на будівництві "ковчегів", переконані японські інженери.
Їх футуристичний концепт має на увазі переселення людства на штучні острови, центром кожного повинен стати унікальний хмарочос. Розмістити ці споруди інженери пропонують в центральній частині Тихого океану, де вони могли б спокійно дрейфувати, немов гігантське латаття. З таких хмарочосів можна складати ідеальні "зелені" міста. Оскільки, за задумом авторів, в цих спорудах буде використана лише екологічно чиста енергія, наприклад, морських течій і хвиль.
Хмарочоси будуть встановлені на платформах загальною площею в декілька гектарів. При цьому кожен мегабудинок висотою більше 1 км. зможе вміщати від 10 до 50 тисяч осіб, залежно від розміщених усередині організацій. Проект передбачає, що довкола цих будов будуть розбиті сади і парки, а також орні і кормові поля і луки. Вага кожної одиниці, що дрейфує, може досягати 11 тис. т, а пересуватися вони будуть по екваторіальній частині океану. Автори думають, що саме з подібних споруд складуться міста і навіть цілі країни в порівняно недалекому майбутньому.
В Мережі можна знайти відеоролик, в якому творці проекту розповідають про його переваги і варіанти використання плавучих хмарочосів. Башти інженери пропонують будувати з надлегких сплавів, наприклад, магнію. Від високих хвиль і цунамі "ковчеги" можна захистити порівняно невисокими греблями. Оскільки у відкритому океані хвилі представляють не дуже велику загрозу.
Цікаво, що проект розроблений саме японськими інженерами. Річ у тому, що на островах залишається все менше територій для життя людей. Не виключено, що вже найближчим часом Японія буде змушена споруджувати в морі штучні землі, на яких розмістять об'єкти промисловості або гігантські офісні будови. Перші подібні острови компанія-розробник обіцяє побудувати вже до 2025 року.
За матеріалами:
Утро
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас