Міжнародний арбітраж зобов'язав Україну виплатити австрійській компанії близько 3 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародний арбітраж зобов'язав Україну виплатити австрійській компанії близько 3 млн дол.

Казна та Політика
861
Міжнародний арбітражний трибунал частково задовольнив вимоги позивача - компанії Alpha Projektholding GmbH (Австрія) - проти України і зобов'язав відповідача виплатити близько $3 млн. Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України, відповідне рішення трибуналу у справі №ARB/07/16 підписано 20 жовтня поточного року і відправлене сторонам 8 листопада Міжнародним центром з врегулювання інвестиційних спорів.
Зазначеним рішенням Міжнародний арбітражний трибунал частково задовольнив вимоги позивача, а саме визнав порушення Україною двох положень угоди між Україною і Австрією про сприяння та взаємний захист інвестицій від 8 листопада 1996 року - у формі експропріації інвестиції позивача і порушення щодо нього стандарту "рівноправного режиму".
"Позови щодо інших заявлених позивачем порушень арбітражний трибунал відхилив", - відзначає прес-служба.
У Мін'юсті поінформували, що заявлена позивачем сума збитків становила $11,372 млн "плюс" відсотки на дату оплати та компенсація витрат на юридичних радників у сумі близько EUR2 млн.
Загальна сума, присуджена арбітражним трибуналом позивачу, склала близько $2,980 млн "плюс" 9,11% річних, починаючи з 1 липня 2004 року. Згідно з підрахунками трибуналу, станом на 31 грудня 2010 року це становитиме близько $5,25 млн. Витрати позивача на юридичних радників компенсації не підлягають.
У прес-службі Мін'юсту нагадали, що заяву в арбітраж було подано позивачем 5 червня 2007 року. Тобто, арбітражний розгляд тривав понад три років. При цьому більше року знадобилося для написання арбітражного рішення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас