Британських безробітних можуть позбавити допомоги за відмову від роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британських безробітних можуть позбавити допомоги за відмову від роботи

399
Британський міністр праці і пенсій Іан Данкан Сміт представив у парламенті плани з глибокої реорганізації системи соціального забезпечення в країні - з тим, щоб вона стимулювала людей шукати роботу, а не жити на допомогу, повідомляє BBC.
З 2013 року безробітні, які неодноразово відмовляються від запропонованих їм вакансій, позбудуться допомоги на термін до трьох років, пропонує міністр.
За даними уряду, допомогу з безробіття отримують 5 мільйонів працездатних громадян Британії.
"Півтора мільйона перебувають у такому становищі дев'ять з останніх 10 років. Майже два мільйони дітей ростуть у сім'ях, де ніхто з дорослих не працює - це один з найгірших показників у Європі, - сказав Іан Данкан Сміт. - На думку декотрих, проблема в наявності робочих місць. Однак ще до початку рецесії понад 4,5 мільйона людей були безробітними. Пропоновані реформи повинні повернути їх на трудовий ринок".
Міністр пропонує консолідувати більше 30 різних соціальних виплат, пов'язаних з працевлаштуванням, запровадивши так званий "універсальний кредит".
Проти працездатних громадян, які ухиляються від роботи, будуть введені жорсткі заходи. Вони будуть позбавлятися щотижневої допомоги з безробіття в 65 фунтів на тиждень (близько 100 доларів) спочатку на три місяці, у разі повторної відмови - на півроку, а після третьої - на три роки.
Планується, зазначає BBC, що після 2015 року ці заходи стосуватимуться всіх, хто одержує допомогу, пов'язану з працевлаштуванням.
Уряд вважає, що в результаті пропонованих реформ, які обійдуться в 2 млрд фунтів, близько 2 мільйонів людей виграють матеріально.
У Британії багато хто не шукав роботу, і на вакансії, що відкриваються, доводилося наймати іммігрантів.
Проте Рут Скотт, представник британської благодійної організації Scope, яка допомагає інвалідам, побоюється, що реформи призведуть до зубожіння частково працездатного населення.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас