Японія відмовилася від підписання економічного протоколу з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія відмовилася від підписання економічного протоколу з Росією

656
На знак протесту проти відвідин президентом Росії Дмитром Медвєдєвим Південних Курил, на які претендує Японія, Токіо відмовився від підписання економічного протоколу з Росією. Про це заявив у парламенті міністр економіки, торгівлі і промисловості Японії Акіхіро Охата.
Агентство Reuters цитує слова міністра, який вказав, що своїми діями російський президент "потоптав почуття японського народу". Протокол про співробітництво між міністерствами економіки Росії і Японії планувалося підписати на двосторонньому економічному форумі, що проходить в Токіо. У цьому документі, який не має обов'язкової сили, сторони висловлювалися за продовження загальної координації в сфері експортно-імпортних операцій і капіталовкладень, пояснює агентство ПРАЙМ-ТАСС.
Ще напередодні стало відомо, що уряд Японії і російський "Газпром" відклали підписання угоди щодо проекту про переробку газу під Владивостоком. Це сталося після того, як голова "Газпрому" Олексій Міллер скасував візит до Японії. Конкретні причини скасування візиту не уточнюються.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас