Лідери країн G20 домовились з 2013 р. впроваджувати нові банківські стандарти капіталу та ліквідності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідери країн G20 домовились з 2013 р. впроваджувати нові банківські стандарти капіталу та ліквідності

338
Лідери країн "великої двадцятки" схвалили угоду з новим банківським стандартам капіталу і ліквідності, говориться в підсумковій декларації Сеульського самміту "великої двадцятки", повідомляє РБК.
Нові стандарти зміцнять стійкість світової банківської системи шляхом поліпшення якості, підвищення обсягу та узгодженості банківського капіталу і ліквідності на міжнародному рівні. Зокрема, вони обмежують використання механізму левериджу, передбачають вирішення проблеми розбіжності вимог та зобов'язань за строками і встановлюють буферні резерви капіталу понад рівень мінімальних вимог, які можна використовувати у несприятливі періоди. Система нових стандартів включає гармонізований на міжнародному рівні коефіцієнт левериджу, який повинен доповнювати показники капіталу з урахуванням ризиків.
"Нові стандарти помітно зменшать стимули для банків приймати надмірні ризики, знизять можливість і гостроту майбутніх криз і дозволять банкам витримувати (без надзвичайної державної підтримки) фінансові потрясіння таких же масштабів, як під час нещодавньої фінансової кризи", - говориться в документі.
"Ми твердо маємо намір прийняти і впровадити ці стандарти в повному обсязі в узгоджені терміни, які не суперечать відновленню економічного зростання та фінансової стабільності", - заявили лідери держав - членів G20. Нові стандарти будуть інкорпоровані в національні закони та нормативні акти, їх впровадження почнеться з 1 січня 2013 р. і вони буде повністю введено до 1 січня 2019 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас