Мінфін Німеччини: Страхи з приводу Ірландії абсолютно хибні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Німеччини: Страхи з приводу Ірландії абсолютно хибні

444
Страхи з приводу того, що плани Євросоюзу щодо створення механізму для допомоги країнам єврозони, які стикаються із загрозою дефолту, посилюють боргові проблеми Ірландії, абсолютно хибні, заявив міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле, пише Dow Jones Newswires.
"Ми знову це обговорили", - сказав Шойбле, маючи на увазі своїх європейських колег, які беруть участь у саміті Великої двадцятки в Сеулі, в тому числі міністрів фінансів Франції і Великобританії. "Йшлося про рішення Ради Європи, і це абсолютно помилкова інтерпретація ситуації", додав він.
Шойбле посилався на саміт у Брюсселі, що відбувся минулого місяця, на якому лідери ЄС домовилися розробити постійний план з надання допомоги і застосування покарань, призначений для тих країн єврозони, яким загрожує фінансовий крах. Цього року ЄС вже розробив антикризовий фонд на випадок будь-яких можливих сценаріїв дефолту в єврозоні до 2013 року, а досягнута минулого місяця угода стосується готовності до криз, які можуть відбутися після цього, заявив Шойбле.
"Плани зі створення механізму вирішення криз ніяк не пов'язані з будь-якими поточними обговореннями", - зазначив він. Меркель, яка виступала разом з Шойбле на прес-конференції на тлі зустрічей в рамках саміту Великої двадцятки, також зазначила, що ці плани не пов'язані з Ірландією. "Майбутній механізм вирішення криз не має нічого спільного з тим, що зараз обговорюється", - сказала вона.
З приводу результатів саміту Великої двадцятки, який завершиться в п'ятницю в другій половині дня, Меркель зазначила, що лідери найбільших розвинених країн і країн, що розвиваються, домовилися докладати зусиль для мінімізації торгових дисбалансів і задіяти Міжнародний валютної фонд (МВФ) в системі моніторингу за надмірними позитивними сальдо і дефіцитами.
"Ми не хочемо прив'язувати дисбаланси до одного індикатора. Існує безліч факторів, які необхідно враховувати, - сказала Меркель. - Ці фактори необхідно обговорити, і міністри фінансів будуть впритул займатися цим протягом наступного року".
Меркель також повідомила, що лідери домовилися домагатися завершення Дохійського раунду переговорів наступного року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас