Золото може подорожчати у зв'язку з борговими проблемами Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото може подорожчати у зв'язку з борговими проблемами Європи

Банківські метали
480
Золото, яке вже другий місяць ставить нові рекорди ціни, може подорожчати на наступному тижні у зв'язку зі зростаючими побоюваннями щодо боргових проблем периферійних країн єврозони, свідчать результати опитування, проведеного агентством Bloomberg.
Тринадцять із 18, або 72% трейдерів, інвесторів і аналітиків, які брали участь в дослідженні агентства, чекають зростання вартості дорогоцінного металу на наступному тижні. При цьому троє респондентів прогнозують підвищення ціни, а ще двоє займають нейтральну позицію.
"Побоювання щодо боргових проблем Європи, й Ірландії зокрема, здається, підтримують золото, що є в уявленні інвесторів "безпечною гаванню", тимчасово порушуючи його колись дуже сильну кореляцію з доларом", - відзначає аналітик Standard Bank у Лондоні Леон Вестгейт.
Долар в парі з євро зріс за підсумками торгів у четвер і продовжив дорожчати в п'ятницю, досягнувши максимуму за 6 тижнів на тлі збільшення прибутковості ірландських держоблігацій на 31 базисний пункт - до 9,07%, в результаті чого спред між прибутковістю 10-річних ірландських паперів та аналогічних за терміном держоблігацій ФРН підскочив у четвер до рекордного рівня.
Крім того, спред прибутковості італійських і німецьких 10-річних бондів вранці в п'ятницю досяг рекордних з 1997 року 186 б.п.
Минулої п'ятниці більшість аналітиків очікувала зниження вартості золота на цьому тижні. Ціна золота з постачанням в грудні з понеділка по четвер на нью-йоркському майданчику Comex збільшилася на 0,2% - до $1400,1 за унцію. У вівторок, 9 листопада, золото встановило черговий історичний рекорд - $1424,3 за унцію.
У той же час вранці в п'ятницю золото з негайною поставкою подешевшало в процесі азіатських торгів на 1,6% - до $ 1386,10 за унцію - на побоюваннях надмірності ралі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас