G20 вирішили не допускати серйозних коливань курсів валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G20 вирішили не допускати серйозних коливань курсів валют

Валюта
668
Лідери "великої двадцятки" на саміті в Сеулі домовилися не допускати надмірної волатильності і коливань валютних курсів, а також утримуватися від конкурентної девальвації валют, йдеться у підписаних за підсумками зустрічі документах.
Лідери G20 підтвердили важливість зобов'язань центральних банків до забезпечення стабільності цін, тим самим сприяючи відновленню економіки і стійкому зростанню.
"Ми будемо рухатися в напрямку систем обмінних курсів, які більшою мірою визначаються ринковою кон'юнктурою і точніше відображають основні економічні показники, і будемо утримуватися від конкурентної девальвації валют", - йдеться в документі.
"Країни з розвиненою економікою, в тому числі країни з резервними валютами, буде проявляти пильність, не допускаючи надмірної волатильності і безладних коливань валютних курсів. Ці спільні заходи допоможуть знизити ризик надмірної волатильності потоків капіталу, з якою стикаються деякі країни з ринком, що формується", - заявили лідери "двадцятки".
Вони підтвердили намір активізувати роботу щодо забезпечення стабільного і сталого функціонування міжнародної валютної системи і закликали МВФ поглибити свою діяльність у цьому напрямку.
Крім того, члени "двадцятки" схвалили вимоги до процедур банкрутства значущих фінінститутів.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас