Мінекономіки України 12 листопада публічно розподілить квоти на експорт зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки України 12 листопада публічно розподілить квоти на експорт зерна

Аграрний ринок
232
Комісія Міністерства економіки України з питань розгляду заявок на видачу ліцензій на експорт окремих видів сільгосппродукції 12 листопада має намір провести засідання, на якому розподілить квоти на експорт зерна.
Відповідний анонс події розміщений на офіційному сайті Кабінету міністрів.
До участі в цьому заході запрошуються представники ЗМІ.
Як повідомлялося, Україна з 19 жовтня і по 31 грудня 2010 року ввела квоти на експорт 2,7 млн тонн зерна, в тому числі на пшеницю - 0,5 млн тонн, ячмінь - 0,2 млн тонн, кукурудзу - 2 млн тонн, жито і гречку - по 1 тис. тонн.
Чинний зараз порядок розподілу квот передбачає, що ліцензії на експорт зерна будуть видаватися відповідно до рекомендацій спеціально створеної Мінекономіки комісії. Розподіл квот здійснюється на підставі поданої бажаючим експортувати зерно заявки протягом 15 календарних днів після опублікування на офіційному сайті Мінекономіки інформації про початок реєстрації заявок. Разом із заявкою претендент на квоту повинен надати висновок Міністерства аграрної політики про наявність у нього планованого для експорту зерна і здатності його експортувати.
Раніше Мінекономіки оголосило про початок прийому заявок на отримання ліцензій на експорт зерна з 20 жовтня по 3 листопада включно. Однак, як повідомили учасники ринку, зернотрейдери не змогли подати заявки через те, що Мінагрополітики не видало жодної з компаній висновок про наявність у них планованого для експорту зерна і здатності його експортувати, яке потрібно для подачі документів у Мінекономіки.
Мінекономіки 4 листопада оголосило про повторний, з 4 по 18 листопада, прийом заявок на отримання ліцензії на експорт зернових в рамках установлених до кінця року експортних квот.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас