Кудрін: Лідери G20 визначать подальші кроки щодо підвищення гнучкості валютних курсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Лідери G20 визначать подальші кроки щодо підвищення гнучкості валютних курсів

Валюта
236
На саміті G20 у Сеулі буде досягнуто згоди про необхідність рухатися до гнучкості валютних курсів, вважає віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін.
"На нинішньому саміті рішення прийнято не буде, передбачається дати старт "дорожній карті", - повідомив він російським журналістам.
"Треба рухатися шляхом інструментів підвищення гнучкості валютних курсів. Тут на саміті хтось запропонував поставити обмеження щодо поточного рахунку платіжного балансу", - сказав міністр.
За словами Кудріна, поки досягнута домовленість, що "ця політика стане основною". Дано доручення Міжнародному валютному фонду (МВФ) і міністрам фінансів країн G20 до наступного саміту опрацювати такі питання, повідомив він.
"Ми домовилися про те, що буде проведена робота з підготовки пропозицій щодо параметрів таргетування поточного рахунку", - пояснив міністр.
За його словами, в рамках "дорожньої карти" будуть визначені терміни підготовки таких показників, у тому числі МВФ "зробить доповідь про такі орієнтири і про те, як їх проводити".
"Основна пропозиція - щодо поточного рахунку (з встановлення кількісних обмежень поточного рахунку платіжного балансу країн), вона мені здається цікавою, але є й інші, щодо інших кількісних показників - дефіцит, борг. Параметри, близькі до Маастрихтських угод", - зазначив він.
При цьому міністр вважає, що "головним результатом саміту буде обговорення позицій, це буде серйозний заділ, щоб надалі знайти рішення".
Крім того, за словами Кудріна, "на полях саміту обговорюється питання інфляції". "В основному всі орієнтуються на досить жорсткі обмеження щодо інфляції", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас