НБУ: Валютні надходження в Україну в листопаді перевищили відтік на 500 млн дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Валютні надходження в Україну в листопаді перевищили відтік на 500 млн дол.

Валюта
490
Сукупні валютні надходження в Україні в листопаді перевищили загальний відтік з країни на $500 млн, повідомив член правління і виконавчий директор з економічних питань Національного банку України (НБУ) Ігор Шумило.
"Є всі умови для стійкості... У нашу країну цього місяця вже на 500 млн (доларів) зайшло більше грошей, ніж вийшло", - сказав він на засіданні фінансового прес-клубу в четвер.
При цьому Шумило відзначив, що скорочення фінансових ризиків України визнають експерти міжнародних фінансових організацій.
Разом з тим виконавчий директор НБУ відзначив, що міжнародний досвід вказує на можливість виникнення ризику в бюджетній сфері.
"У всьому світі слідом за економічною кризою, навіть коли економіка вже починає виходити з кризи, триває фіскальна криза: доходів збирається значно менше, ніж відновлення економічного зростання", - сказав він.
Шумило також висловив думку, що Україні потрібно уникнути перевищення держборгом рівня 40% ВВП. "40% (від ВВП), насправді, це та межа (держборгу), яку Україна повинна назвати і не перевищувати", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас