Путін пропонує ввести кримінальну відповідальність за продаж спиртного підліткам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін пропонує ввести кримінальну відповідальність за продаж спиртного підліткам

Казна та Політика
160
За неодноразовий продаж алкоголю неповнолітнім треба ввести санкції у вигляді одного року виправних робіт або позбавлення права займатися торговельною діяльністю на три роки. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Путін на засіданні президії уряду РФ.
"Ми багато робимо останнім часом для гуманізації системи покарань, пом'якшення відповідальності за незначні злочини, за ті правопорушення, які не пов'язані з великою громадською небезпекою. І, безумовно, робимо правильно. Але є випадки, коли потрібно діяти інакше, коли потрібно посилювати покарання", - сказав Путін. Зокрема, вважає він, можна ввести кримінальну відповідальність за неодноразову продаж алкоголю неповнолітнім.
Глава уряду висловив думку, що більшість працівників торгівлі "розуміють необхідність захисту морального та фізичного здоров'я неповнолітніх". "Упевнений, вони ніколи не підуть на порушення закону", - сказав Путін.
"Для тих же, хто заради наживи готовий продавати алкоголь дітям і підліткам, перспектива сісти на лаву підсудних повинна послужити серйозним застереженням. Санкції тут не бозна які, але все-таки це кримінальна відповідальність. Максимальна санкція - виправні роботи терміном на один рік або позбавлення права працювати в сфері торгівлі на три роки", - відзначив глава уряду.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас