Мер Донецька купив Ейфелеву башту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мер Донецька купив Ейфелеву башту

1633
У парку кованих фігур, прямо під вікнами донецької мерії, виросла Ейфелева башта. Зменшена у сто разів триметрова копія символу Франції (разом з антеною оригінал у Парижі у висоту досягає 324 м., - ред.) була зроблена дніпропетровськими ковалями. 120-кілограмова скульптура вже гостювала у Донецьку на ковальському фестивалі у вересні 2010 року і викликала справжній фурор серед донеччан.
"Біля її фотографувалось дуже багато людей. Серед шанувальників скульптури виявився і наш мер. Він запропонував гостям з Дніпропетровська подарувати її Донецьку за певний гонорар", - розповів головний коваль Донбас Віктор Бурдук, який керував установкою башти.
Ковалі із Дніпропетровська продавали свою башту за 20 тис. грн. Але в скільки саме вона обійшлася Донецьку, в міськраді не говорять. "В будь-якому разі, якщо вона і була куплена, то не на бюджетні гроші, а кошти спонсорів", - заявили в прес-службі міськради.
Як повідомив Віктор Бурдук, копія найбільш відвідуваної пам'ятки світу (з 1889 р. башту в Парижі відвідало понад 236 млн осіб) покладе початок новій алеї кованих фігур у Донецьку.
"Ми поставили її на чолі нової алеї, де в майбутньому розміщуватимуться копії якихось пам'яток світового значення, наприклад, Пізанської башти, Статуї Свободи і так далі. Це будуть творчі, не точні копії, але проте вони будуть дуже схожі. З'явиться декілька десятків таких мініатюр", - пообіцяв донецький коваль.
На днях один з експонатів парку кованих фігур (футбольний м'яч з прапорцями України і Польщі, що приймають Євро-2012) був повністю розписаний маркерами. Про акт вандалізму зі ЗМІ стало відомо всій Україні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас