Гейтнер: КНР не уникне тиску ринку на курс юаня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гейтнер: КНР не уникне тиску ринку на курс юаня

Казна та Політика
225
КНР не може продовжувати чинити опір тиску ринку, який штовхає вгору курс національної валюти країни - юаня, без того, щоб зіткнутися з прискоренням інфляції і підвищенням вартості активів.
Відповідну позицію висловив сьогодні міністр фінансів США Тімоті Гейтнер. За його словами, тиск ринку на курс національної валюти нікуди не подінеться: "У підсумку все скінчиться прискоренням інфляції або підвищенням вартості активів, що погано позначиться на економіці КНР", - цитує американський телеканал CNBC слова глави економічного відомства.
Тиск ринку на курс національної валюти КНР не ослабне, тому що відображає впевненість у значному зростанні китайської економіки і продуктивності, пояснив Гейтнер. У той же час, як відзначив міністр, у переговорах з КНР щодо реформування курсу юаня намітився прогрес. Більше того, офіційний Пекін розуміє важливість даного реформування і продовжить намічені в даному питанні ініціативи.
Нагадаємо, 19 червня Народний банк Китаю оголосив про повернення до реформи курсової політики, призупиненої в середині 2008 року на тлі світової фінансової кризи. ЦБ Китаю заявив, що зробить обмінний курс національної валюти більш гнучким, що може означати поступову ревальвацію юаня - саме цього від Пекіна довго домагається Вашингтон.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас