Берлін проти обмежень рахунку поточних операцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлін проти обмежень рахунку поточних операцій

Казна та Політика
249
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила в четвер на саміті G20 у Сеулі, що не згодна з ідеєю кількісних обмежень на рахунку поточних операцій країн.
"Для сильного, рівномірного зростання необхідно знизити дисбаланс поточних рахунків країн, - сказала Меркель. - Лише скоординовані дії забезпечать нам рух вперед. Ключовий засіб боротьби з існуючим дисбалансом - гнучкі обмінні курси основних світових валют. Вони повинні відображати фундаментальні економічні показники країн".
"Фіксоване обмеження профіциту чи дефіциту міжнародної торгівлі економічно необґрунтовано і неприйнятно з політичної точки зору. Це також суперечить принципам вільної торгівлі в світі", - додала вона.
Меркель нагадала, що лідируючі багаті країни на червневому саміті "великої двадцятки" в Торонто пообіцяли скоротити свій дефіцит на 50% до 2013 року і стабілізувати або скоротити коефіцієнти боргового навантаження до 2016-го. Канцлер ФРН підкреслила важливість такої обіцянки.
Вона також додала, що зняття бар'єрів у торгівлі є запорукою зміцнення глобального відновлення.
"Саміт повинен послати чіткий сигнал про те, що "двадцятка" готова довести раунд (переговорів) в Досі до успішного завершення в наступному році", - сказала канцлер ФРН, посилаючись на тривалі переговори про міжнародну вільну торгівлю.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас