Невідомий вид ящірок знайдено у в'єтнамському ресторані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Невідомий вид ящірок знайдено у в'єтнамському ресторані

79
Учені з'ясували, що популярна в'єтнамська страва готується з нового виду ящірок, досі невідомих ученим. Тварини описані в статті дослідників, опублікованій в журналі ZOOTAXA. Коротко про роботу пише портал National Geographic.
Першим на незвичайних рептилій звернув увагу співробітник В'єтнамської академії наук і технологій, обідаючи в одному з ресторанів на південно-сході В'єтнаму. Він послав зображення ящірок своїм колегам з США, які визначили, що тварини належать до роду Leiolepis, представники якого розмножуються партеногенетично - тобто без участі самців.
Дослідники назвали новий вид рептилій Leiolepis ngovantrii. Вони вважають, що він є гібридом двох споріднених видів. Аналіз мітохондріальної ДНК - ДНК, яка міститься в клітинних органелах мітохондріях, переданих від матері до дочки, показав, що материнський вид - це L. guttata. Батьківський вид поки невідомий.
Нещодавно дослідники вперше виявили, що "непорочне зачаття" буває у удавів Boa constrictor. Взагалі, у хребетних такий спосіб розмноження зустрічається рідко, тому що він сприяє зниженню генетичного різноманіття.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас