СБ: Україна посідає п'яте місце в світі за кількістю трудових мігрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: Україна посідає п'яте місце в світі за кількістю трудових мігрантів

Казна та Політика
475
Згідно з даними звіту Світового банку (СБ) "Міграція та грошові перекази" Україна посіла п'яте місце в світі за кількістю трудових мігрантів, повідомляє "5 канал".
Близько 7 млн громадян України працюють за кордоном. Найбільше - в Росії, Італії та США. За кількістю мігрантів Україна поступається Мексиці, з якої виїхало близько 12 млн осіб, Індії, Китаю та Росії.
За прогнозами СБ в 2010 р. трудові мігранти відправлять в Україну 5 млрд 300 млн дол.
Відзначимо, 20 жовтня ц.р. завідувач консульським відділом при посольстві України в РФ Володимир Саєнко заявив, що щорічно кількість трудових мігрантів з України в РФ збільшується.
За його словами, в 2009 р. громадяни України отримали 245 тис. дозволів на роботу в РФ, за перше півріччя 2010 р. - 160 тис.
Крім того, за даними статистиків Чеської Республіки, українські трудові мігранти залишають Чехію, а на їхнє місце приходять громадяни країн Європейського Союзу.
Протягом майже двох десятиліть українці вважалися в Чехії символом дешевої, а часто і рабської праці. Останнім часом символіка змінилася: не українці переважають в чеському господарстві, а працівники з Польщі, Словаччини, Болгарії, Румунії.
У вересні ц.р. в Чехії працювали понад 219 тис. іноземців. Це на півтисячі більше, ніж у серпні, і на чотири тисячі більше, ніж навесні. Чеська економіка не може обійтися без іноземців у цілому, але конкретно без українських працівників - може.
Варто також зазначити, що місяць тому у різних галузях чеської промисловості працювало 46 тис. українських працівників, а сьогодні статистики вже тисячі недорахувалися. За останні два роки українці звільнили 35 тис. робочих місць. Так само зменшується молдаван, в'єтнамців та монголів. Причина також - у неможливості отримати дозвіл на роботу.
"Людям з Європейського Союзу дозволу на роботу не потрібно, та й роботу знаходять набагато легше", - пояснює співробітник міністерства праці Чехії Карел Новий.
Якщо минулого року в Чехії заробляло майже шість тисяч болгар, то тепер їх - понад сім тисяч, а румун відповідно не п'ять тисяч, а шість.
Нагадаємо, 13 жовтня у Верховній Раді України був зареєстрований проект закону "Про ратифікацію Угоди між Україною та Іспанією щодо врегулювання та впорядкування трудових міграційних потоків між двома державами".
Метою прийняття проекту (№0187 від 12.10.2010 р.) є набрання чинності угоди між Україною та Іспанією щодо врегулювання та упорядкування трудових міграційних потоків між двома державами, підписаної 12 травня 2009 р. в Мадриді.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас