На пачках цигарок будуть малювати трупи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На пачках цигарок будуть малювати трупи

199
Влада США планує посилити антитютюнове законодавство, зобов'язавши виробників сигарет друкувати на пачках попереджувальні зображення і фотографії.
Управління продуктів і ліків США (FDA) винесло на громадське обговорення макети попереджень для тютюнової продукції, повідомляє AP.
Фахівці FDA розробили 36 видів попереджень (документ pdf), що містять фотографії, малюнки, які зображають негативні наслідки куріння, і підписи до них. Зокрема, на фото зображені хворі на рак легенів і ротової порожнини, а також трупи померлих від хвороб, пов'язаних з курінням.
До червня 2010 року відомство проаналізує матеріали наукових публікацій про куріння, коментарі американців, а також результати опитування 18 тисяч жителів США. На підставі цього аналізу буде сформовано остаточний список попереджень, число яких не уточнюється.
Після цього наглядове відомство надасть виробникам тютюну 15-місячний термін переходу на випуск продукції в новій упаковці. За рішенням FDA, попередження повинні займати не менше половини площі передньої і задньої сторони сигаретних пачок.
За даними МОЗ США, від хвороб, пов'язаних з курінням, щорічно вмирають близько 443 тисяч американців. Курцями є 20,6 відсотка дорослих жителів США (46 мільйонів осіб), в тому числі 19,5 відсотка учнів американських вузів
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас