Британське житло "втомилось" дорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британське житло "втомилось" дорожчати

Нерухомість
467
У III кварталі ціни на житлову нерухомість у країні, за різними оцінками, стабілізувалися або знизилися. Експерти чекають продовження цієї тенденції у 2011 році.
За даними найбільшого в країні будівельного товариства Nationwide, вартість житла у вересні залишилася незмінною порівняно із тим самим місяцем минулого року. За статистикою іпотечного банку Halifax, ціни в річному обчисленні знизилися на 0,9%, причому в порівнянні з серпнем британське житло подешевшало на 3,6%. Це найзначніше місячне зниження з 1983 року, коли банк почав вести подібну статистику. Інформація відомства про реєстрацію операцій свідчить про те, що вартість житла у вересні була на 6,7% вищою, ніж в тому ж місяці минулого року.
Такий розкид в оцінках пов'язаний не лише з відмінностями у механізмах розрахунку, але і з нестійкою динамікою цін. Ще в II кварталі британське житло займало 11-е місце у світі за темпами подорожчання, а тепер ці темпи істотно скоротилися.
Багато чому це буде пов'язано з політикою консервативної партії, яка прийшла до влади у Великобританії в травні цього року. Новий уряд прийняв рішення урізати бюджет £81 млрд - це найбільше скорочення за останні десятиліття, пише Global Property Guide.
Планується також звільнити близько 500 тис. державних службовців протягом чотирьох років і підвищити пенсійний вік до 66 років до 2020 року. Подібні заходи, як вважають аналітики, стримують вплив на цінову динаміку ринку нерухомості Великобританії. <.p>
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас