Країни, що розвиваються, "накриє" епідемія ожиріння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни, що розвиваються, "накриє" епідемія ожиріння

226
Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) заявляє, що країнам, що розвиваються, слід проводити політику із контролю ваги населення.
За її даними, темпи поширення набагато вищі, ніж вважає багато хто.
В своєму звіті в журналі Lancet експерти заявляють: бідні країни не в змозі боротися із наслідками для здоров'я, викликаними ожирінням. Наприклад, в Бразилії і Південній Африці рівень ожиріння вже перевищив середній. Зважаючи, що в Британії, США та інших розвинених країнах ожиріння призвело до безпрецедентного зростання випадків серцево-судинних захворювань, раку і діабету, аналогічний сценарій може розігратися в країнах, що розвиваються.
Серед досліджених країн, що розвиваються, 50% дорослого населення страждали ожирінням. Наприклад, в Росії рівень ожиріння населення нижче цього показника, але не на багато. Менше 20% індійців і менше 30% китайців страждають ожирінням.
Тим не менше, ситуація незабаром може кардинальним чином змінитися, попереджають експерти. У названих країнах зараз проводяться кампанії із боротьби і контролю за ожирінням. Якщо дані заходи продовжуватимуть здійснюватися, то це подарує всім індійцям мільйон років здорового життя, а Китаю - 4 мільйони. За словами експертів, подібна стратегія окупить себе за рахунок зниження витрат на медобслуговування за 15 років. При цьому один із авторів звіту Мішель Цечині закликає робити ставку на глобальні програми, а не індивідуальні системи схуднення.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас