У Нью-Йорку випробували меморіальний водоспад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нью-Йорку випробували меморіальний водоспад

52
У Нью-Йорку інженери почали тестування одного з двох водоспадів, що входять до меморіального комплексу "Відображена відсутність". Їх будують на місці зруйнованих веж-близнюків Всесвітнього торгового центру.
Випробування водної системи північного басейну почалися вранці і тривали протягом усього дня. Головним завданням інженерів була перевірка восьми насосів, які будуть прокачувати близько 200 тисяч літрів води за хвилину. У процесі тестування через агрегати пройшло в сім разів більше рідини.
У січні 12-метровий макет водної системи був побудований і випробуваний під Брукліном. Тестування другого, південного каскаду планують провести навесні 2011 року.
За задумом архітектора Майкла Арада, два басейни периметром 54 метри кожний повинні стати ключовою ланкою меморіального комплексу, який розміститься на площі в шість з половиною гектарів. Зведені водні каскади будуть найбільшими рукотворними спорудами такого типу в Північній Америці. Проходячи через них, вода потраплятиме в басейни, розташовані на місцях, де колись стояли вежі Всесвітнього торгового центру
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас