Європейські захисники тварин мають намір добиватися закриття Київського зоопарку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські захисники тварин мають намір добиватися закриття Київського зоопарку

162
Європейські захисники тварин планують найближчим часом звернутися до Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (EAZA) з рекомендаціями закрити Київський зоологічний парк.
"Я буду рекомендувати керівництву EAZA закрити Київський зоопарк ... Ми (європейські захисники тварин - ред.) сприймаємо цей зоопарк як в'язницю для невинних тварин і вважаємо, що краще його закрити. Такі умови не відповідають європейським стандартам", - сказав президент товариства захисту тварин Великобританії Джон Руейн Naturewatch Foundation.
Він звернув увагу на те, що влада української столиці практично не займається питаннями утримання вихованців зоопарку, а також не має наміру вирішувати проблему бездомних тварин гуманним чином.
"Вчора ми зустрічалися з паном Голубченком (заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко - ред.) та представниками менеджменту, які займаються питаннями бездомних тварин. Ми звернули увагу, що органи влади або нічого не розуміють, або не хочуть вирішувати проблему", - поділився враженнями Д. Руейн.
Він також поінформував, що в середу ввечері отримав відеозаписи з різних регіонів України, в основному зі східних, з фіксацією фактів отруєння бездомних і домашніх тварин.
"Після повернення до Англії ми створимо сайт, на якому будемо показувати це жахливе відео", - розповів про свої плани президент товариства захисту тварин Великобританії.
Він також підкреслив, що випадками з незаконним знищенням тварин, зокрема, шляхом отруєння невідомою отрутою, в країні повинні займатися "на найвищому рівні".
У свою чергу, президент товариства захисту тварин Австрії Крістіан Янач Tierhilfwerk висловив жаль, що за 14 років його роботи в боротьбі за права тварин в Україні досягнень мало. "Ми домоглися лише закриття шкуродерні в Пирогові (Київська обл.) І появи там притулку для бездомних тварин ще при мері Олександрі Омельченку", - констатував він, додавши, що надалі керівництво столиці лише "давало обіцянки, але результат нульовий".
Президент Міжнародного товариства захисту тварин "SOS" Тамара Тарнавська прогнозує, що напередодні Євро-2012 ситуація з безжальним знищенням безпритульних тварин буде тільки погіршуватися. "Чим ближче до Євро-2012, тим більше буде нарощуватися проблема в цьому відношенні", - сказала вона.
При цьому, за словами Т.Тарнавської, чиновникам вигідна наявність бездомних тварин, оскільки поки вони є - існують і спеціальні служби та підприємства, які повинні займатися гуманним законним рішенням утримання таких тварин. "Виділяються досить великі кошти (для вирішення проблеми бездомних тварин - ред.), але вони йдуть на зарплати цим працівникам", - зазначила президент Міжнародного товариства захисту тварин "SOS".
Під час прес-конференції журналістам були продемонстровані кілька сюжетів, що ілюструють загибель собак від невідомої отрути.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас