Язєв: Переговори зі створення СП "Газпрома" і "Нафтогазу" буксують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Язєв: Переговори зі створення СП "Газпрома" і "Нафтогазу" буксують

Енергетика
176
Переговори зі створення спільного підприємства між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" буксують. Про це розповів глава Російського газового товариства, віце-спікер Державної думи Росії Валерій Язєв.
За його словами, питання про модернізацію української ГТС вирішуватиметься в трикутнику Росія-ЄС-Україна.
"Розробка цих умов була запропонована у тому числі Володимиром Путіним - це спільне підприємства "Газпром"-"Нафтогаз" буксує. Поки переговори йдуть не дуже продуктивно", - сказав В.Язєв.
Він нагадав, що Росія запропонувала внести до СП Каспійське родовище, яке недалеко від кордону з Україною, а також родовище на півострові Ямал, яке зараз розробляється.
Водночас В.Язєв зазначив, що Україна, як учасник Європейського газового співтовариства, імплементує європейське енергетичне законодавство в національне.
"Це трішки розводить Росію і Україну, і тут ще потрібно знайти якийсь компроміс розумний", - сказав він.
За його словами, 22 листопада це питання обговорюватиметься. (22 листопада в Брюсселі обговорюватиметься питання модернізації української газотранспортної системи у форматі Україна - Європейський Союз - Росія. - ред.)
В.Язєв в черговий раз підкреслив, що "треба зняти спокусу України безконечно шантажувати своїми транзитними потужностями, що дісталися їй від Радянського Союзу".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас