У Києві згадали про ідею демонтажу "хрущовок" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві згадали про ідею демонтажу "хрущовок"

Казна та Політика
1225
У Києві найближчим часом буде вирішено питання ліквідації "хрущовок" і будівництва на їх місці нових житлових будинків. Про це заявив міністр із питань регіонального розвитку і будівництва України Володимир Яцуба на 30-у засіданні міжурядової ради зі співпраці будівельної діяльності країн СНД.
"В найближчий час проблема, якою ми займемося в будівництві, - це "хрущовки", п'ятиповерхівки, яких у нас маса. Цей досвід будем запозичувати в Москві, де за три роки було знесено 6,5 мільйона квадратних метрів старого житла", - заявив Яцуба.
За його словами, влада Москви змогла вирішити цю проблему і побудувати на місці знесених старих житлових будинків 13 мільйонів квадратних метрів житла.
"Принцип дуже простий: старий будинок зноситься і нове будівництво (здійснюється) за рахунок інвестицій. Ось ми з Олександром Павловичем (першим заступником голови КМДА Олександром Поповим) ведемо роботи із презентації цієї програми. Приємно доповісти, що за підрахунками ми вийшли на восьмимільйонний рубіж квадратних метрів здачі житла цього року. І є у нас мрія - 10,5 мільйона квадратних метрів повернути, які були в 2008 році", - додав міністр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас