Меркель проти держобмежень для світової торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель проти держобмежень для світової торгівлі

219
Перед відкриттям саміту країн "Великої двадцятки" в Сеулі канцлер ФРН Ангела Меркель знов відкинула вимогу США ввести обмеження на експорт для країн, що мають високе позитивне торговельне сальдо, повідомляє агентство AFP.
"Політична установка максимально допустимих обмежень для профіциту або дефіциту в торгівлі не виправдана економічно і не є політично адекватним заходом. Це несумісне із прагненням до вільної світової торгівлі", - підкреслила Меркель, виступаючи в Сеулі із промовою на "бізнес-саміті", в якому брали участь 100 топ-менеджерів зі всього світу.
Президент США Барак Обама виступає за те, аби провідні країни-експортери, такі як ФРН і Китай, штучно обмежили свій експорт, додатково стимулюючи внутрішній попит шляхом зниження податків. В той же час Обама хоче, аби країни із хронічним торговельним дефіцитом, в першу чергу США, вводили заходи економія і стимулювання експорту, пояснює агентство dpa.
Перед відкриттям сеульської зустрічі у верхах сторони далекі від досягнення домовленості. Правда, Меркель і Обама збираються зустрітися в останню хвилину, аби дійти компромісу, який дозволив би всім достойно вийти із ситуації, передає dpa.
Американська делегація вже дала зрозуміти, як може виглядати такий компроміс. Міністр фінансів США Тімоті Гайтнер заявив, що його країна задовольнялася б не обов'язковою до виконання "загальною лінією" без будь-яких конкретних цифр, повідомляє газета New York Times. Іншою важливою темою дискусії учасників саміту "групи двадцяти" стане конфлікт довкола валютної політики. США звинувачують Пекін в тому, що він штучно занижує курс юаня, аби здешевлювати китайські товари і тим самим підтримувати високий обсяг експорту.
У зв'язку з цим канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що обмінні курси валют мають бути адекватними і відображати реальний економічний стан.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас