Зеллік: Світова економіка рухається до створення нової системи фінансового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеллік: Світова економіка рухається до створення нової системи фінансового ринку

Казна та Політика
541
Розвиток подій у світовій економіці рухається до створення нової архітектури глобального фінансового ринку. Про це заявив у Сингапурі глава Світового банку Роберт Зеллік.
За його словами, повідомляє ИТАР-ТАСС, нова система об'єднає цілий набір валют, що мають статус резервних у світі. "Ключову роль відіграватимуть долар, євро, єна, англійський фунт, а через якийсь час і китайський юань", - підкреслив він.
Глава СБ також зазначив, що нова система базуватиметься на гнучких обмінних курсах валют і виключатиме валютні інтервенції центробанків.
За повідомленням газети The Wall Street Journal Europe, основна робота із реформи світового фінансового ринку проводитиметься в рамках головування Франції у "двадцятці", яке починається відразу після завершення 12 листопада саміту групи в Сеулі, і триватиме весь 2011 рік. "В результаті дебатів, котра зараз тривають, можна зазначити, що США пройшли апогей своєї могутності як світового економічного лідера, і долар повинен відмовитися від ролі світової резервної валюти", - зазначає видання. На думку фахівців, на його місце прийдуть відразу декілька валют, і тоді світова економіка ґрунтуватиметься на більш диверсифікованій фінансовій системі.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас