Кабмін Болгарії затвердив угоду із "Південного потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін Болгарії затвердив угоду із "Південного потоку"

Енергетика
121
Уряд Болгарії на засіданні в середу затвердив угоду про створення спільного підприємства між ВАТ "Газпром" і "Болгарським Енергетичним Холдингом" (BEH) про виконання ТЕО болгарської ділянки газопроводу "Південний Потік", повідомила прес-служба уряду Болгарії.
Майбутнє СП здійснюватиме всі необхідні заходи при проведенні техніко-економічних розрахунків до ухвалення інвестиційного рішення за проектом. В разі позитивного інвестиційного рішення, СП побудує і стане власником і оператором газопроводу на території Болгарії.
Раніше прес-служба російського уряду повідомляла, що за домовленістю російського і болгарського прем'єрів російсько-болгарське СП із "Південного Потоку" буде створено до 15 листопада. Повідомлялося також, що В.Путін 13 листопада здійснить робочий візит до Болгарії, де планується підписання російсько-болгарських угод у сфері енергетики
Через невизначеність Болгарії брати участь у проекті, "Газпром" влітку поточного року почав вивчати варіант прокладки газопроводу через територію Румунії. 13 жовтня "Газпром" підписав з румунською держкомпанією Transgaz S.A. меморандум про наміри із підготовки техніко-економічних розрахунків проходження "Південного потоку" по території Румунії. Доцільність будівництва румунської ділянки "Південного Потоку" має бути визначена до кінця листопада.
Газогін "Південний потік", завдання якого - обійти ризикованих транзитерів, повинен пройти через акваторію Чорного моря до країн Південної і Центральної Європи.
Передбачалось, що морська ділянка газопроводу пройде по дну Чорного моря від компресорної станції "Російська" на російському узбережжі до узбережжя Болгарії. Його загальна протяжність складе близько 900 кілометрів, максимальна глибина - більше двох кілометрів. Продуктивність морської ділянки "Південного потоку" складе до 63 млрд кубометрів на рік.
Для реалізації сухопутної частини проекту за кордоном з Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Словенією, Хорватією і Австрією були підписані міжурядові угоди.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас