Колишній перший заступник голови "Нафтогазу" Діденко буде під вартою до 9 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній перший заступник голови "Нафтогазу" Діденко буде під вартою до 9 грудня

Кримінал
188
Апеляційний суд Києва залишив під вартою до 9 грудня колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз Україна" Ігоря Діденка. Як повідомив адвокат І.Діденка Ігор Степанов, продовження терміну арешту пов'язане з тим, що обвинувачені у справі не встигають ознайомитися з матеріалами справи.
Раніше суд продовжив утримання І.Діденка під вартою до 9 листопада. При цьому адвокат допускав, що якщо ознайомлення не буде завершено до 9 листопада, слідство вимагатиме подальшого утримання І.Діденка під вартою.
Міжнародний арбітражний трибунал у Стокгольмі 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз Україна" повернути RosUkrEnergo 11 млрд куб. м газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд. куб. м газу.
Служба безпеки України завершила досудове слідство у кримінальній справі за звинуваченням посадових осіб НАК "Нафтогаз Україна" і Державної митної служби в розтраті природного газу, що належить компанії RosUkrEnergo АG, і його незаконному розмитненні в лютому-березні 2009 року.
За даними СБУ, в процесі слідства зібрано достатньо доказів, що підтверджують провину обвинувачених в інкримінованих їм злочинах. В даний час обвинувачені та їхні захисники знайомляться з матеріалами справи на виконання вимог ст.ст. 218-220 Кримінально-процесуального кодексу України, після чого справу буде направлено до суду.
В даний час у справі, крім І.Діденка, заарештовано екс-главу Держмитслужби Анатолія Макаренка та заступника начальника Енергетичної регіональної митниці Тараса Шепітька.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас