Мінекономіки запропонувало приватизувати метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки запропонувало приватизувати метро

Казна та Політика
545
Міністерство економіки ініціює дозвіл приватизації теплоелектроцентралей, метрополітенів та майнових комплексів підприємств авіаційної промисловості. Про це йдеться в розробленому міністерством законопроекті, яким пропонується внести зміни до законів "Про приватизацію державного майна" та "Про список об'єктів права держвласності, що не підлягають приватизації".
Згадані підприємства пропонується вилучити зі списку об'єктів, які забезпечують життєдіяльність держави, мають загальнодержавне значення і не підлягають приватизації.
З цього списку також пропонується вилучити майнові комплекси підприємств, які виробляють основну залізничну техніку - електровози, тепловози, дизельні поїзди, вагони.
Разом з тим законопроект передбачає заборону на приватизацію підприємств-адміністраторів державних реєстрів, інших інформаційних систем, які утримуються за рахунок держбюджету.
Також до списку об'єктів, що не підлягають приватизації, пропонується включити підприємства, які входять до складу держконцерну "Національне виробничо-аграрне об'єднання "Масандра" (Крим).
Окремо прописано заборону на приватизацію підприємств і структурних підрозділів підприємств, що входять до складу "Укрспирту", які мають майнові комплекси з виготовлення спирту. Зараз діє заборона на приватизацію майнових комплексів підприємств, які виготовляють спирт, вина і лікеро-горілчані вироби, однак цей абзац законопроектом пропонується вилучити.
Також пропонується заборонити приватизувати аеродроми та аеродромні об'єкти (злітно-посадкові смуги, руліжні доріжки, перони, системи посадки, наземні засоби зв'язку, навігації, спостереження тощо).
Як повідомляли Ukranews, раніше Фонд держмайна оголосив про намір приватизувати 61,58% (державну частку) найбільшої української авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".
У січні-жовтні Фонд державного майна перерахував до державного бюджету 543,004 млн гривень від приватизації держмайна (8,55% від надходжень, які має принести держбюджету приватизація згідно з держбюджетом на 2010 - 6 млрд 350 млн гривень).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас