Митні заборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митні заборони

Кримінал
1724
Сьогодні подорожі і перетин кордонів стають звичною справою, особливої популярності набувають екзотичні країни, екзотика яких починається вже з митного контролю. Найбанальніші предмети з багажу європейця можуть принести масу незручностей на митниці далекої від Європи країни. В деяких випадках ненавмисні порушення митних заборон караються неабиякими покараннями, аж до тюремного строку.
Майже у всіх країнах Америки, Африки і в Австралії заборонено провозити молочні або м'ясні швидкопсувні продукти. Обнюхують багаж спеціально навчені собаки. Того, хто після прибуття не здав "контрабанду", чекає вельми значний штраф, нагадує inopressa.ru. В аеропортах США, Нової Зеландії, Ірландії і Японії митники викинуть в урну всі швидкопсувні продукти, окрім хліба. А в Кувейті доведеться попрощатися з будь-якими продуктами харчування. Виключення не робиться навіть для води. До Нігерії можна прихопити звичайні спиртні напої, але за спробу провезення пляшки шампанського або якоїсь іншої алкогольної "шипучки" працівники митної служби запропонують туристові на вибір крупний штраф або тюремний строк до шести місяців - кому як зручніше.
Майже у всіх ісламських країнах діє заборона на ввезення свинини в будь-якому її вигляді. У Лівії заборонено ввозити навіть вироби зі свинячої шкіри. Але при цьому немусульмани мають право на безмежне ввезення спиртних напоїв і тютюнових виробів. Вирушаючи на Філіппіни, не беріть з собою медикаменти, призначені для аборту.
До списку заборонених до ввезення предметів в Болівії, Сан-Томе и Принсипі входять лотерейні квитки іноземних держав. До Пакистану і Нікарагуа заборонено ввозити сірники. За законами Сингапуру, до контрабанди відноситься ввезення жувальної гумки. Приводом для такої заборони стала банальна причина - надзвичайна забрудненість вулиць країни жувальною гумкою. Не менш незвичайна заборона ввозити на територію Нової Зеландії велосипеди і іграшки на колесах. Річ у тому, що в протекторі гумового колеса може виявитися насіння рослин, попадання яких в ґрунт може привести до зміни унікального рослинного світу цієї острівної держави.
В'єтнамська митниця суворо стежить за тим, аби ніхто не міг вивезти з країни товари японського виробництва, навіть сувеніри. Лівійська митниця не дасть дозволу на вивіз тканин, а алжирська - ниток.
Крім того, в багатьох країнах діє заборона на вивіз національної валюти. Був випадок в одній з африканських країн, коли на митниці хотіли оштрафувати німецького туриста, в якого виявили декілька місцевих банкнот. Оскільки справа була в сумі, рівноцінній всього декільком доларам, турист вирішив позбавитися від злощасних папірців і просто порвав їх перед носом у працівника митниці, за що поплатився декількома місяцями в'язниці за образу валюти суверенної держави.
За матеріалами:
День
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас