Картину Енді Уорхала продали за 63 мільйони доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Картину Енді Уорхала продали за 63 мільйони доларів

264
На торгах аукціонного дому Phillips de Pury шовкографія Енді Уорхола "Чоловіки в її житті", зроблена за мотивами фотографії Елізабет Тейлор, була продана за 63,3 мільйона доларів, пише The New York Times.
Таким чином, ця робота Уорхола, виготовлена у 1962 році, стала другою за вартістю картиною художника з проданих на аукціонах. Офіційний рекорд належить картині "Аварія зеленої машини", проданої в 2007 році, і складає 71,7 мільйона доларів. За неофіційними даними, найдорожчою роботою Уорхола є картина "Вісім Елвісів", продана в 2009 році в приватному порядку за 100 з невеликим мільйонів.
Крім Уорхола, на торгах Phillips de Pury були продані скульптура Такаші Муракамі "Міс Ко2" (6,8 мільйона доларів) і "Автопортрет" Жана-Мішеля Баскіа (4,5 мільйона). Також були встановлені цінові рекорди на роботи Синді Шерман, Фелікса Гонсалеса-Торреса і Рудольфа Стінгела. В той же час всупереч чеканням не удалося продати жодну з двох робіт Джефа Кунса і "Механічну свиню" американського художника Пола Маккарті.
Всього торги принесли 137 мільйонів доларів - рекордний результат для дому Phillips de Pury. Для порівняння, торік на аналогічних торгах сучасним мистецтвом Phillips de Pury було продано робіт всього на 7 мільйонів доларів, а попередній рекорд для вечірніх торгів цього будинку складав 59 мільйонів.
Багато в чому такий результат забезпечила участь відомого арт-дилера Філіппа Сегало, який фактично зібрав власний аукціон, умовивши своїх клієнтів виставити на торги ті або інші картини. З 137 мільйонів доларів 117 мільйонів принесли ті роботи, які з'явилися на торгах завдяки Сегало (до них відноситься і шовкографія Уорхола).
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас