Мінфін Греції: Жорстка фіскальна політика може призвести до нової кризи у ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Греції: Жорстка фіскальна політика може призвести до нової кризи у ЄС

Казна та Політика
487
Ринкові сили можуть змусити європейські країни проводити дуже жорстку фіскальну політику, що, у свою чергу, може призвести до другої хвилі кризи в Європі, заявив міністр фінансів Греції Йоргос Папаконстантіну. "Я дуже сильно стурбований тим, що ми всі можемо просто виявитись у ситуації, коли ми будемо змушені під тиском ринків знижувати свої дефіцити, що може призвести до повторної рецесії", - зазначив Папаконстантіну, чиї слова наводить агентство Bloomberg.
"Я не з тих, хто вважає, що всі європейські країни повинні натиснути на гальма і проводити політику скорочення дефіциту так, що це може призвести до призупинення зростання, - сказав міністр фінансів Греції. - Тоді як одні країни повинні сильно затягнути паски, іншим це варто робити не так сильно"
При цьому Папаконстантіну підкреслив, що ситуація в економіці Греції, як і раніше, вимагає агресивних заходів у сфері фіскальної політики. "Завдання полягає у виконанні того, про що ми вже домовилися, і в ті терміни, про які ми домовилися, - зазначив Папаконстантіну. - Очевидно, що чим більше і чим швидше ми це зробимо, тим краще".
Міністр фінансів Греції також заявив, що він тепер "стурбований" ситуацією в інших так званих "периферійних" країнах єврозони. "Є дуже широка тема, яка зараз розвивається, відносно окремих периферійних країн в єврозоні, - сказав Папаконстантіну. - З приводу цього є побоювання".
Папаконстантіну також зазначив, що зараз питання реструктуризації грецького держборгу не обговорюється, а економічне зростання, за його очікуваннями, повинне поновитися в результаті структурних реформ, що проводяться урядом.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас